Plan een demo in

Software voor makelaars: 5 must-have tools

by Tim Oldenhuis, on 07 augustus 2019

De tijden van flyeren en volkskranten zijn voorbij, in het digitale tijdperk ben je als makelaar afhankelijk van de software waar je met werkt. Deze software kun je helpen met je alledaagse taken, marketing, sales en nog veel meer. Door het grote aantal beschikbare tools zie je soms het bos door de bomen niet meer… Dat snappen we en daarom hebben we een selectie gemaakt van de meest waardevolle tools voor makelaars. Lees in deze blog over 5 software voor makelaars tools die zéker het overwegen waard zijn. 

1: Basis software voor makelaars: CRM pakketten

CRM pakketten zijn de basis van de digitalisering van makelaars en zijn van grote meerwaarde wanneer jij de concurrentie voor wil blijven. Een CRM pakket zorgt ervoor dat je eenvoudig contactgegeven op kunt slaan. Ook kun je gemakkelijk woningen vanuit jouw CRM pakket toevoegen aan je website, nieuwsbrief en allerhande communicatie die je de wereld in stuurt. Bekende CRM pakketten die makelaars (kunnen) gebruiken zijn o.a:

  • Realworks
  • Goes & Roos
  • Yes-Co
  • Skarabee
  • Kolibri

2: Canva

Canva kan worden ingezet als design-tool om afbeeldingen te maken en te ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld YouTube banners maken, mooie Instagram stories en posts of omslagfoto’s voor Facebook. Door het gebruiksgemak van Canva hoef je geen designer te zijn om afbeeldingen te bewerken of op het juiste formaat te krijgen. Ook voor beginners is Canva eenvoudig in te gebruiken.

Ik hoor je jezelf al afvragen ‘en waar haal ik het beeldmateriaal om te bewerken dan?’. Niet elke makelaar heeft de mogelijkheden om eigen beeldmateriaal aan te leveren. Om dat op te vullen zijn stockfoto’s van websites zoals Pexels en Unsplash erg handig. De afbeeldingen zijn van erg goede kwaliteit en het aanbod is ook heel erg breed.

3: Videolicious

Videolicious is een handige tool die je helpt om binnen no-time professionele video’s te maken. Deze tool kun je inzetten voor verschillende doeleinden: het maken van open huis video’s, het filmen van een interview met de verkoper óf om je eigen promotievideo’s mee te kunnen maken. Video’s heeft zich reeds bewezen als een hip en efficient medium om je klanten te bereiken en een goed beeld van je makelaarskantoor weer te geven 

4: Matterport

Matterport maakt het mogelijk om real-time 3D beelden te maken van gebouwen. Deze tool biedt de mogelijkheid om als het ware een virtuele bezichtiging te doen. Verkopers van woningen kunnen dit erg waarderen omdat hun woning echt goed in de spotlight komt. Jij doet het anders dan de gemiddelde makelaar en dat gaat via word-of-mouth heel snel rond. 

5: Answer the Public - Ubersuggest

Answer the Public is een websitetool die je helpt inspiratie op te doen om interessante content te kunnen schrijven. Je typt bij Answer the Public een woord in, bijvoorbeeld: makelaar. Answer the Public zoekt vervolgens via Google en Bing de meest gezochte vragen op met betrekking tot ‘makelaar.’ Op deze manier kun je makkelijker verzinnen waar je over wil schrijven/posten, omdat je weet welke vragen er leven rondom jouw zoekterm(en). 

Ubersuggest werkt bijna hetzelfde als Answer the Public. Door een zoekwoord in te typen kom je er achter hoe vaak dit woord wordt ingetypt in Google. Hierdoor weet je hoeveel er wordt gezocht op bijvoorbeeld “Makelaar Zwolle”. Door op “Content Suggestions” te klikken zie je welke content hoog scoort in Google.

Hoe verhoog ik met de content die ik met deze tools produceer mijn zichtbaarheid op social media? 

Na het lezen van deze blog heb je verschillende interessante inzichten vergaard over welke tools je kan gebruiken om leuke content te produceren in de makelaardij. Maar natuurlijk wil je ook dat deze content door zoveel mogelijk mensen gezien wordt. Het ideale medium daarvoor is social media, waardoor je gratis top-of-mind blijft en als resultaat meer aanbod gaat genereren.

Wil je meer weten over hoe social media marketing kan bijdragen tot betere resultaten voor jouw makelaardij? Neem dan hier contact op met onze Digital Marketing Expert Tim. Hij zal je advies op maat geven.

Topics:Social Media

Reacties

Whitepaper Social Media

Benieuwd hoe je social media goed inzet voor de makelaardij?
whitepaper aanvragen

MakelMail Blog

De laatste nieuwtjes, interessante artikelen en andere relevante content over de makelaardij, speciaal voor jou.

Wil je ook relevant makelaarsnieuws?